Новини

22 септември 2013


Независимостта на България

Днес честваме 105-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България. През 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" в старопрестолния град Търново княз Фердинанд и правителството на Александър Малинов се обръщат с Манифест към българския народ и тържествено провъзгласяват "съединената на 6 септември 1885г. България за независимо Българско Царство".

Цитат от Манифеста:

"...Българският Народ, непоколебимо верен към паметта на народните дейци за своята свобода и въодушевяван от техните завети, неуморно работи за уреждането на хубавата си земя и създаде от нея под Мое ръководство и онова на о' Бозе почившия Княз Александър, държава, достойна да бъде равноправен член в семейството на цивилизованите народи."

Тематични подаръци по случая може да откриете в Мола.20 септември 2013


Първите войни!

Поздравяваме всички участници в първите войни проведени в Sofia Wars.

Всички те ще получат специална регалия:

Набирайте съотборници, сплотете екипа и станете най-силната банда в Sofia Wars!19 септември 2013


Войни на банди: Reloaded

Това, което очакват всички банди вече е факт: избиване на зъбите на враговете ви и изясняването на това, на кого якостта е по-яка достигнаха ново измерение.
С други думи, започват Войните на банди.

Войните на банди - това е един много добър начин да демонстрирате на околните, кой е шефът в столицата, да затвърдите колектива си, а и да припечелите нещо:

 • ограбвайте повредените противници и пълнете хазната си за тяхна сметка;
 • повишавайте престижа на бандата, а със спечелените от грабежите средства купувайте енергиен заряд за бандата, който увеличава показателите на всички членове;
 • Унищожавайте укрепленията на враговете и получете 70% от тяхната стойност и отславайте вражеските банди;
 • заслужете си славата на най-яката банда във виртуалната столица!

Войната на банди се състои от няколко етапа:

 • по време на първия етап трябва да победите вражеските банди в дуели, като избиете по 3 от всеки член на вражеската банда;
 • по време на втория етап се провеждат групови боеве между бандите. Победата във втория етап е решаваща, твоята банда винаги има възможността да отмъсти за своите зъби и да покаже на врага, на какво е способен истински отбор със страхотен лидер!
Повече подробности може да откриете на страницата Войни на банди във FAQ.

Съществени изменения:

 • Модернизирана търсачка за противници. Търсачката изкарва близки банди в класацията. Сега всяка война е пълна с хазарт и изненади! Кой ще победи, зависи само от сплотеността на бандата, стратегия и тактика!
 • Нападането на противников клан засега е достъпно само през търсачката. В бъдеще са възможни някои промени с цел подобряване.
 • Дините на бандата винаги ще бъдат в безопасност: при загуба на война те няма да бъдат отнемани и ще си останат в хазната.

Боен Трофей

Най-добрите бойци ще получат възможността да съберат специалната регалия! След като съберете 31 бели зъба и 1 златен и купите специален конец в «Дюкяна», всеки ще може да получи бойна огърлица, която не само ще разкаже на всички за вашата якост, но и ще ви даде бонус към показателите!Обсъждане във форума →17 септември 2013


Денят на СофияСкъпи жители на Столицата,

На 17 септември отбелязваме Деня на град София и почитаме празника на светите мъченици София и нейните дъщери Вяра, Надежда и Любов.

София означава мъдрост. Мъдрост, която не говори, защото знае, вижда и помага. Тя черпи силата си от вярата, надеждата и любовта. И ги дарява на света.

Честит празник на нашия град и на всички именници!


Празнувайте и вие със специално приготвените подаръци, които може да откриете в Мола.

И за да отбележим подобаващо празника, решихме да раздадем на всички по едно малко подаръче! :)

16 септември 2013


Първият звънец!За втора поредна година учениците пропускат на 15-ти септември да влязат в класните стаи. Това обаче по никакъв начин не може да развали празничното настроение, което се създава на днешния ден. По традиция новата учебна година ще бъде открита с тържествени церемонии в училищата, най-важната част от които са посрещането на първолаците и символичният звън на първия учебен звънец.

Пожелаваме успех на всички ученици и учители и нека тази година да бъде изпълнена с още повече радостни моменти.

В Мола може да намерите някои нови подаръчета.

Също така, от утре, с всяко ново ниво (oт 5-то) на ваш ученик вие ще имате възможност да съберете Ученическата колекция:

На добър час в първия учебен ден!11 септември 2013


10-то ниво!Уважаеми играчи,

Вече имаме първият играч, който е достигнал до 10-то ниво. Това е Snookeh и той ще получи специалната регалия.

За момента това е максималното ниво, но скоро ви очакват нови прключения и изненади!

10 септември 2013


Агентите Атакуват

Агентите, на които вие вече веднъж попречихте да откраднат «Бюджета на България», отново се активизираха и отново искат да направят престъпление срещу страната! Този път се опитават да отмъкнат зад граница нашето национално достояние.

Спри Агентите, спаси България!

 • Агентите ще се появяват само при търсене на по-силни противници в уличките. Шансът да срещнете агент е 33%, но не по-често от веднъж на 10 минути;
 • Като награда ще получите 3, доста монети и лечебна отвара, а понякога и вкусните «шникерси», които ви позволяват да провеждате боеве без прекъсване;
 • Агентите са достъпни от 6-то ниво.
 • Всяка твоя победа много ядосва агента и той става все по-силен! Победи толкова агенти, за колкото ти стигнат силите!

Отмъквай от агентите контрабандните ценности, които всеки патриот обича с цялото сърце, събери цялата «Коллекция на родолюбеца» и получи награда от президента - регалия «Герб на България».

Специална задача за най-силните!
Победи всичките 30 агента за един ден и получи
специална подсилка — Любима страна за 24 часа!Всички играчи, които са имали баровски статус, ще им бъде удължен с 24 часа.9 септември 2013


ПрофилактикаУважаеми играчи,

Във връзка с планирана техническа профилактика от 22:00ч на 09.09.2013г. до 07:00ч на 10.09.2013г. играта и форумът няма да бъдат достъпни.

Плащанията извършени в този период ще бъдат обработени със закъснение.

Извиняваме се за причиненото неудобство.

Екип Sofia Wars

6 септември 2013


Съединението на България!

На този ден през 1885 г. българският народ извършва едно от най-забележителните дела в своята нова история - Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Този ден, превърнал се в символ на националното единство, е един от най-светлите празници в българската история.Не забравяйте, че при вашата първа покупка може да получите до 10 лева бонус!

Обсъждане във форума →

4 септември 2013
Битката вече започна!


Най-очакваното и интригуващо събитие - стартира Новата Sofia Wars
Побързай да избереш любимото си име и едно от новите зарибяващи геройчета.
Сега можеш да видиш със собствените си очи и да оцениш всички промени, които са настъпили във виртуалната столица. Ще станеш свидетел на едно ново начало и развитие на любимата игра.

Кой ще превземе столицата?

Дойде времето това да се изясни веднъж и завинаги! Избери една от страните в неспирното противопоставяне, действащо по улиците на главния град на страната. Вземи участие в груповите боеве очи в очи или пък в лудите мелета. Отстрани противниците в уличките и патрулирай в превзетите територии. А, ако искаш, можеш да отскочиш до тъмните тунели на столичното метро и да се сражаваш с коварните Плъхотроли.

Тук всеки ще си открие подходящо занимание!Избери своя стил на игра. Качи бързо новото ниво или пък се развий максимално добре на текущото ниво - сега ти избираш!
Такова нещо не е имало никъде! Никой няма да ви кара да бързате по нивата, ако не го искате!


Екипирай се максимално! Събирай комплектите с дрехи в продължение на няколко нива, а след това ги модифицирай и стани още по-силен!


Приятни изненади! Намери специалните Пощенски Кутии по улиците на града и сандъчета в тъмните тунели. Отвори ги и получи много полезни предмети за групови боеве и не само!


Изпълни мисиите, които ще ти възложат различни герои от Столицата. Така ще получиш различни бонуси и ще спечелиш авторитет в града.

Стига си чел, започни да играеш! Столицата те очаква!

Обсъждане във форума →144454647