Дронове

Битка на Дронове в столицата!

Начало на боя

Битката на дроновете - това съвсем нов масов бой, който се провежда нонстоп в Уличките. В него могат да участват всички играчи от 4-то до 13-то ниво.

Много е лесно да вземете участие в боя. Трябва просто:
— влезете в Уличките.
— да натиснете бутона Към битката!
— да се порадвате на своя дрон
— отново да натиснете бутона Към боя.

Няма нужда да ядете допинги, да пускате колите, да сменяте дрехите и да си пълните джобовете. В боя ще участвате само вие и вашият дрон. Дроновете на всички играчи дават по 700 показателя, независимо от нивото. Тези показатели не се променят или тренират. Към тях се прибавят само базовите ви показатели.

Боевете се провеждат непрекъснато, денонощно, и можете да се присъедините към боя във всеки един момент, стига да пожелаете. Обърнете внимание: ако са ви убили, то вие се присъединявате към същия този бой и към същата страна, докато едната страна не спечели.

Разположение

Ето че попаднахте в боя и веднага виждате много странни и необичайни неща:

 • Жълта линия с надпис «Слава».
  Тази линия отбелязва колко точки сте успели да натрупате. Слава се дава за различни действия в боя. За събраните точки слава вие:
  — ще получавате ъпгрейди за дрона си. Едно подобрение е достъпно всеки път, когато линията със слава се запълни.
  - ще получавате сандъци с ресурси. Получаването на следващия сандък също е отбелязано на скалата.
  — ще заемате място в класацията на най-добрите.

 • Зелени и Червени — това се двата отбора, участващи в борбата и вие ще попаднете в единия от тях. Вашият отбор винаги е отляво (както и обикновено). Разпределението по отборите е напълно случайно, но ако сте попаднали в червения отбор, то до края на битката, ще се присъединявате към него.
 • Два въздушни балона — това са щабовете на отборите. Щабовете са доста издръжливи и основната задача на всички играчи е колкото се може по-бързо да унищожат щаба на противника.
  — щетата по щаба се нанася автоматично всеки ход
  — колкото по-високо се намирате, толкова повече щета ще нанасяте по щаба
  — ако на вашата височина няма противници, то няма да нанасяте щета по щаба
 • Линийки с цифри — това са височините, нивата, на които може да лети и да се бие вашият дрон.
  — общо височините са пет плюс нулевата височина
  — от своята височина можете да удряте противници, които се намират на същата височина или на долната.
  — от височината зависят няколко много важни неща: енергията, която се изразходва за един ход, щетата, която се нанася по щаба и славата, която получавате. Колкото по-високо се качите, толкова са по-високи стойностите.
  — по време на боя можете да се спускате и да се вдигате самостоятелно, но има ограничения - не можете да се качите по-високо от достъпната височина за вашето ниво и не можете самостоятелно да се спуснете на нулева височина.
  Нулева височина - това е особено ниво, на което пада дронът ви, когато му свърши енергията. Тук можете безплатно да заредите дрона си. Но имайте предвид, че когато сте на нулевата височина, дронът ви е изключен и не дава бонус към показателите. Така, на нулевото ниво играчите разполагат само с базовите си показатели и стават лесни мишени.

  ниво на играча височина при влизане в боя макс. височина
  4-5 1 2
  6-7 2 3
  8-9 3 4
  10-11 4 5
  12-13 5 5
 • Дронове с цифри — те отбелязват всички височини, къде колко играча се намират. Ако посочите с мишката върху тях, може да видите колко енергия изисква всяка височина.
 • Синята линия с мълнията — това е енергията. Енергията дава на дрона ви възможност да се лети и да прилага умения. Колкото е по-високо нивото на героя, толкова повече енергия ще има.
 • Участниците в боя — отляво са твоите, отдясно са противниците. Лекувай своите, бий чуждите.

  На иконката на противника можете да видите:
  - неговото име и ниво
  - количеството живот и енергията, които са му останали
  - нивото на дрона (числото долу вдясно)
  - активните подсилвания (иконките горе вляво).
  По-подробна информация се вижда в тултипа при посочване с мишката.

Действия в боя

Попаднахте в боя, стартирали сте дрона си и дори сте оцелели в първия ход. Време е да се направи нещо опасно. Имате няколко варианта:

 • Да нанесете на някого обикновен удар. Такива удари не изразходват енергия, но пък често няма смисъл от тях: не уцелват и не дават слава.
 • Да се спуснете на по-ниско ниво - понякога е по-изгодно да се напусне максималната височина и да оцелеете повече време на по-ниски.
 • Да се качите на горната височина - такова действие е възможно само за тези височини, които са достъпни за нивото ви. Ако са ви свалили надолу или сте паднали сами, по-добре се опитайте да се качите обратно: там има повече изгода и по-малко противници.
 • Да възстановите енергията - можете за зареждате дрона си безплатно само на нулевата височина. Автоматично ще се озовете там, когато енергията ви свърши. Дронът се зарежда в рамките на няколко хода и най-важното е да оцелеете, докато той се зарежда.
 • Да използвате супер уменията - супер уменията са главното ви оръжие. Те дават много слава, нанасят много щета и ви спасяват в боя.

Умения и ъпгрейд на дроновете

Първоначално получавате дрон, който има 4 базови умения:

прехвърляне на енергия — слава срещу енергия
силни удари — увеличава силата на ударите ви
увеличена защита — намаляване на получаваната щета
лекуване — възстановяване на здравето.

Като печелите слава в боевете, вие ще получавате подобрения за своя дрон и ще отключвате нови умения. Каква способност за какво е необходима, можете да разберете на страницата на дрона. Използването на способностите изразходва енергията, но дава повече слава. Дроновете имат срок на годност и автоматично ще се изключат след края на акцията.

Състезание

Като участвате в битката на дронове, можете да участвате в класацията по слава и да се състезавате за званието на най-добрия пилот.

В състезанието участват всички, които поне веднъж са пускали дроновете си в полет. Но, за да спечелите награда, трябва да съберете колкото се може повече слава и да попаднете при топ играчите. Класацията е обща за всички нива, а победителите ще бъдат обявени в края на акцията. Колкото повече слава съберете за две седмици, толкова по-високо ще е мястото ви в класацията. А наградите за различните места са различни - подробности може да научите в новините. Освен това за най-добрите 25 играчи ще има и регалия за спомен.

Награди

За участието си в боевете, можете да получите различни приятни награди:

 • Подсилване +5% към всички показатели за 3 часа. Такова подсилване се дава в края на боя на победилата страна.


 • Елемент от Небесната колекция: гарантиран елемент за всеки 5-ти бой и допълнителен елемент за победа на вашата страна.
 • Сандък от битките на дроновете: дава се при достигане на определени нива на славата. Когато достигнете поредния успех, сандъкът автоматично ще се озове в инвентара ви.
 • Различни ресурси: победителите на състезанието ще получат в края на акцията допълнителна награда.
 • Регалия: символичната регалия ще получат за спомен 25-те най-добри пилоти.